Zomer, ik kan niet wachten!

De zomervakantie nadert met rasse schreden! Met nog een grote maand te gaan, begint het bij velen ongetwijfeld al te kriebelen om het werk een tijdje achter zich te laten en heerlijk tot rust te komen. Zo’n tijdje ertussenuit is bovendien de ideale periode om verre, of nabije, landen te verkennen. Heb je nog geen reisplannen voor tijdens de zomervakantie? Niet getreurd, het is nog niet te laat! Daarom bekijken we hieronder enkele vakantiemogelijkheden voor deze zomer.

De klassiekers

Zon, zee en strand: het is dé succesformule van heel wat populaire zomerbestemmingen. Denk daarbij aan locaties als het zuiden van Frankrijk, Turkije, de Canarische eilanden, Cabo Verde, Tunesië... Ze bieden allen een garantie op aangenaam warme temperaturen, weinig tot geen kans op regen en schitterende zandstranden. Het mag dan ook geen wonder heten dat deze bestemmingen jaar op jaar duizenden vakantiegangers kunnen overtuigen om er hun vrije tijd door te brengen.

De buitenkans

Dankzij het handelsembargo van de Verenigde Staten tegen Cuba, bleef het eiland in de tijd stilstaan. Zo rijden er nog steeds oldtimers uit de jaren ‘60 rond en zijn er geen multinationals te vinden, wat Cuba een authentieke en gezapige sfeer geeft.

Dat dreigt nu echter te veranderen, aangezien president Obama de relaties tussen Cuba en de VS wil herstellen. Als het embargo verder wordt versoepeld of zelfs wordt opgehoffen, lijkt het waarschijnlijk dat dit Caraïbisch eiland stilletjes aan zal veramerikaniseren. Nu is dus hét moment om het authentieke Cuba nog te ervaren.

Lekker dichtbij              

Je hoeft het natuurlijk niet zo ver te zoeken om je vakantie ontspannen door te brengen. Zet eens een toeristenbril op in eigen land en laat je verrassen door steden als Luik, Brugge, Antwerpen, Brussel… een aangename vakantie in ons Belgenlandje is niet onwaarschijnlijk! Zo benoemde de Britse krant The Guardian Gent nog als één van de beste Europese steden voor een alternatieve citytrip, zeker tijdens de Gentse Feesten. Bovendien is Bergen op dit moment de Europese Cultuurhoofdstad, wat gevierd wordt met wat voorstellingen, evenementen en feesten in de Henegouwse hoofdstad.

Wie toch liever in het buitenland vertoeft, hoeft natuurlijk ook niet half de wereld rond te trekken voor een hippe citytrip. Mondaine steden als Londen, Parijs, Amsterdam en Berlijn zijn slechts op een steenworp van Brussel en bovendien erg makkelijk te bereiken met de trein.

Zorgeloos all-in

Wie zijn verlof zonder enige zorg op de wereld wil doorbrengen, kan zich waarschijnlijk vinden in een all-inclusive formule. Eén bedrag op voorhand zorgt ervoor dat het verblijf, uitstapjes, eten en drinken, activiteiten… allemaal geregeld worden. Kortom, je hoeft je nergens om te bekommeren en kan dus optimaal genieten!

De sportieve keuze

Vind je het moeilijk om stil te zitten, zelfs tijdens de vakantie? Dan is een sportieve vakantie waarschijnlijk iets voor jou! Van duiken in de Rode Zee tot stevige wandeltochten in het Noorden van Frankrijk of een professionele wielerstage in Mallorca… de mogelijkheden om sport en ontspanning te combineren zijn eindeloos.

Uitstel is geen afstel!

Natuurlijk moet je nu nog geen beslissing maken. Er resteren nog enkele weken voordat de zomervakantie aanvangt dus twijfelaars kunnen nog eventjes nadenken voordat ze zich in een vakantieavontuur storten. Met de talrijke last minute aanbiedingen die Neckermann aanbiedt, is het bovendien nooit te laat om op vakantie te vertrekken!