Microsoft werkt aan nieuwe email-app voor iPhone

Softwaregigant Microsoft zou een nieuwe email-app aan het ontwikkelen zijn, speciaal voor de iPhone. Dat blijkt uit een tweet van een gebruiker die toevallig op de downloadpagina van ‘Flow’ terechtkwam, de naam van de geplande applicatie. “Een goede manier om snelle e-mail conversaties op je smartphone te hebben met mensen die belangrijk voor je zijn”, zo staat er te lezen.

Verder lijkt de nieuwe app gekoppeld te zullen zijn aan de Outlook-app, de basis e-mailapplicatie die Microsoft eerder dit jaar uitbracht voor Android en iOs. ‘Flow’ zal daarbij vooral sneller en eenvoudiger zijn. Daarbij is het opvallend dat de app geen gebruik zal maken van onderwerpregels, handtekeningen of begroetingen. “Flow is ontworpen voor snelle en luchtige conversaties in real-time.” Op die manier wordt verwacht dat Microsoft zich probeert te integreren in de almaar groeiende markt van de ‘chat-apps’.

‘Flow’ zal eerst gelanceerd worden voor de iPhone, nochtans het stokpaardje van eeuwige concurrent Apple. De reden hiervan kan gezien worden in het succes van de Outlook-app op de iPhone-toestellen, na zijn intrede werd het immers al snel de beste Gmail-app voor iOs. Vooralsnog wilde Microsoft de komst van ‘Flow’ niet bevestigen.

2