Meisje met Syndroom van Down wil model worden

Een jonge vrouw met het Syndroom van Down, een genetische afwijking die hand in hand gaat met verstandelijke beperkingen en enkele typerende uiterlijke kenmerken, is vastbesloten om een verschil te maken. Ze wil haar droom om een model te worden najagen en op die manier licht schijnen op haar beperking die zij als een geschenk ziet.

Het achttienjarig meisje heet Madeline Stuart en is afkomstig uit het Australische Brisbane. Samen met haar moeder wil ze de manier waarop mensen denken over schoonheid veranderen. Rosanne, de moeder, beweert dat vreemden op straat haar vroeger aanspraken en zeiden dat haar dochter niet in publieke ruimtes zou mogen komen.

Zo’n opmerkingen sloegen hen niet uit hun lood. Integendeel zelfs. Ze geloven beiden dat Madeline mensen kan doen inzien dat ze geen medelijden moeten hebben met iemand met het downsyndroom. “Ik denk dat het tijd is dat mensen zich realiseren dat mensen met het Syndroom van Down ook sexy en mooi kunnen zijn”, vertelt Rosanne.

Nadat Madeline twintig kilogram verloor door intensief te sporten, besloot ze een modellencarrière na te jagen. Met de hulp van haar moeder, haar beste vriendin Jamie Lea en haar vriend Robbie, is ze nu op zoek naar een vertegenwoordiger die haar carrière een duwtje in de rug kan geven.

Ze zijn alleszins vol hoop. “Als de gemiddelde persoon de innerlijke schoonheid van Madeline eens kon ervaren en eens kon zien hoe zorgzaam en liefdevol ze is en als dat is wat mensen zogezegd ‘mooi’ vinden, dan zouden de meeste modellen in de wereld het downsyndroom hebben”, klinkt het.

De foto’s die ze tot nu toe op Facebook postte, hadden al veel succes en worden over de hele wereld gedeeld. Dat is volgens de mama heel belangrijk. “Alleen als ze veel aandacht krijgt via sociale media, zal de modewereld naar haar omkijken”, vertelt ze.

maddy1

maddy3

maddy4