Audi maakt fiets die minder weegt dan 5 iPhones

Luxe autofabrikant Audi heeft een nieuwe fiets onthuld in Japan. De fiets is vederlicht en weegt minder dan vijf iPhones, maar heeft wel het prijskaartje van een auto.

De limited edition Audi Sport Racing Bike werd voor het eerst getoond in de Audi showroom in Tokyo. De fiets is gemaakt van een verderlicht, speciaal materiaal en dat valt ook duidelijk te zien aan het prijskaartje van 17.680 euro. Daarmee kun je een kleine auto kopen in Japan.

Volgens de Duitse autofabrikant weegt het frame van de fiets 790 gram wat minder is dan het gewicht van vijf iPhone 6 Plus smartphones. Ze zijn gemaakt van koolstofvezel genaamd T1000 dat ook gebruikt wordt voor de racewagens van Audi. Daardoor weegt de fiets in totaal 5.8 kilogram.

“Ik weet niet heel veel over fietsen, maar ik heb te horen gekregen dat het uiterst zeldzaam is dat een fiets minder dan 6 kilogram weegt,” zei de woordvoerder van Audi.

De woordvoerder voegde eraan toe dat het materiaal ondanks het lichte gewicht enorm sterk is en dat dat de reden is achter het hoge prijskaartje.

Er zullen wereldwijd slechts 50 exemplaren van de Audi Sport Racing Bike verkocht worden waarvan er één binnenkort verkocht wordt in Japan.