Rozemarijnmarinade, het geheim voor heerlijk lamsvlees

Het verlengde pinksterweekend en de zomerse temperaturen die in het verschiet liggen, lenen zich uitstekend tot uitgebreid kokkerellen met familie of vrienden. Belooft het mooi weer te worden, dan behoort een barbecue natuurlijk tot de mogelijkheden. Het voorjaar is trouwens hét seizoen bij uitstek voor verrukkelijk lamsvlees. Om dat stukje lam nog meer smaak te geven, kan je het marineren. Het neemt een beetje tijd in beslag, maar is eenvoudig klaar te maken en voegt een extra dimensie aan je vlees toe.

Wat heb je nodig?

  • 2 citroenen
  • 1 pakje verse rozemarijn
  • 4 teentjes look
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 25 cl olijfolie

De bereiding is een fluitje van een cent. Pluk de naalden van de takjes rozemarijn en stamp ze samen met het zout en de teentjes look fijn in een vijzel. Rasp de zeste van de citroenen fijn en roer deze onder het rozemarijnmengsel. Voeg nadien de olijfolie toe en je marinade is al bijna klaar! Het enige dat je nog moet doen, is het geheel minstens een uurtje laten trekken zodat de smaken niet kunnen loskomen.

De volgende stap is uiteraard het marineren. De duur hangt af van de structuur van je vlees. De smaak trekt namelijk sneller in vlees met een zachte structuur. Aangezien lamsvlees een vrij stevige structuur heeft, moet je het toch een uur of vijf laten weken in de marinade. Dat vraagt eventjes geduld, maar het resultaat is des te smaakvoller. Aan tafel!

LIDL_W18_Marinade_V2