Popvete tussen Swift en Perry krijgt nieuw hoofdstuk

De meest bizarre popvete in de recente muziekgeschiedenis heeft een nieuw hoofdstuk gekregen.

Bad Blood, de nieuwe muziekvideo van Taylor Swift, doet veel stof opwaaien. Volgens veel fans schuilt er namelijk een verborgen boodschap in de video. Volgens muziekwebsite Rolling Stone is Bad Blood het meest agressieve lied op haar album 1989 en is het gericht aan Katy Perry.

“Jarenlang was ik nooit zeker of we vrienden waren of niet,” vertelde Swift aan Rolling Stone. “Ze zou tijdens awards iets zeggen en weglopen en ik twijfelde of haar woorden vriendelijk of beledigend bedoeld waren. Ze heeft geprobeerd om een hele tour te saboteren en ze probeerde om heel wat mensen tegen mij op te zetten.”

Echt bewijs heeft Swift niet voor haar beschuldigingen aan het adres van Perry. Wel verloor ze drie back-up danseressen kort voor haar tournee aan haar rivale.

Bad Blood is dan ook een regelrechte aanval op Perry. Met teksten als “Bandaids don’t fix bullet holes” en een duidelijke strijd met een zwartharige rivaal is de muziekvideo maar weinig subtiel te noemen. Zondag waren beide artiesten tijdens de Billboard Music Awards genomineerd voor Top Female Artist. Taylor Swift won uiteindelijk de prijs.