IKEA opent pop-upontbijtzaak

IKEA, het Zweedse bedrijf dat meubelen en andere woonartikelen verkoopt, heeft een ontbijtzaak geopend in het Engelse Shoreditch, een wijk in de hoofdstad Londen. De bedoeling van de zaak is het ontbijt op bed aanmoedigen en aantonen hoe leuk dat kan zijn.

Met dat initiatief zet het bedrijf dat bekend staat om de zelf in elkaar te boksen kasten, tafels en bedden een stap richting de voedingsmarkt. De zaak wordt ‘The IKEA Breakfast in Bed Cafe’ genoemd en in plaats van tafels en stoelen staan er bedden. Op die manier kan de klant niet anders dan ontbijten op bed.

De zaak is open van zeven uur ’s morgens tot drie uur ’s namiddags. Naast gewone toast, fruitsap en thee wordt er ook een traditioneel Zweeds ontbijt geserveerd. En dat allemaal voor de wel heel kleine prijs van nul eurocent. Alles in het café is namelijk gratis.

Ook is er slaap- en eetadvies van specialisten te verkrijgen. Zo krijgen de bezoekers te horen welke soorten thee de slaap kunnen bevorderen en geven experts tips over wat een goede nachtrust precies is.

IKEA werd geïnspireerd door een een onderzoek dat naar buiten bracht dat vijftig procent van de Britse bevolking nog nooit ontbijt op bed heeft gehad. “Bij IKEA geloven we dat een ontbijt op bed een genot is dat we elke dag zouden moeten hebben. We moeten dat niet enkel met speciale gelegenheden doen”, vertelt Myriam Ruffo, een werknemer die verantwoordelijk is voor de slaap- en badkamers.

Britten die heel graag eens gratis willen onbijten op bed, hebben nog tijd tot twintig mei om het café te bezoeken.