De celebrity-woningen waar iedereen kan slapen

Zin om te overnachten in Jimi Hendrix’s ‘peperkoeken huisje’, of in de flat van Kurt Cobain in Los Angeles? Zo lang je er genoeg geld voor over hebt kan het.

De huizen van supersterren staan overal te huur van het verblijf van Hollywood-actrice Ava Gardner voor €77 per nacht, tot het verblijf van de komiek James Corden in Londen (€20.000 per maand).

Iedereen die er tussen €20.000 en €275.000 voor over heeft kan een week overnachten in de villa’s van de rijksten uit de entertainment business, maar je kan je ook laten bedienen door hun personeel, rondrijden met hun wagens, tennissen op hun tennisveld en zwemmen in hun zwembad.

“Grote beroemdheden vragen vaak wat meer omdat hun eigendommen uitgerust zijn met opnamestudio’s, filmzalen en soms zelfs golfterreinen. Hoe groter de ster, hoe groter het terrein kan zijn,” aldus Kofi Nartey van het in Los Angeles gebaseerde agentschap The Agency.

Mensen met een beperkter budget kunnen bijvoorbeeld de villa van de zanger Sting in Firenze huren. Prachtig uitzicht, een tennisveld en een enorme wijnkelder voor een schamele €11.000 voor vijf gasten gedurende één week.

Sting

Als je echt op je centen wil letten zijn de woningen waar tijdelijk bekende mensen verbleven misschien een betere keuze. Het studentenkot van Barack Obama in New York (€2.100 per maand), het ‘peperkoeken huisje‘ van Jimi Hendrix in Hawaii (€150 per nacht) en het appartement van Kurt Cobain in Los Angeles, waar hij Heart Shaped Box opnam (€135 per nacht).