Zeepaling van zes meter gevangen voor Britse kust

Hij zou zo uit een horrorfilm kunnen komen, maar deze monsterachtige zeepaling werd per ongeluk gevangen door vissers bij de kust van Devon. Met een lengte van maar liefst zes meter lang is hij drie keer zo lang als een gemiddelde zeepaling. Bovendien weegt hij een indrukwekkende 60 kilo.

“Deze grote palingen verstoppen zich meestal in de vele wrakken aan de zuid-west kust van Engeland, maar soms verlaten ze hun verstopplaats op zoek naar voedsel. Ondanks hun grootte en hun kracht zijn het eigenlijk erg zwakke zwemmers,” aldus Pete Bromley, manager van de Plymout Visserij.

Ondanks zijn indrukwekkend gewicht leverde de vis niet veel geld op voor de vissers. Aan nog geen euro voor een kilo leverde hij in totaal ongeveer 55 euro op.

Scott Govier, de visser die het zeemonster bovenhaalde was erg geschrokken door zijn vangst. “Het was een doodnormale dag, tot we hem bovenhaalden. Ik stond met mijn mond vol tanden omdat hij zo groot was. Hij was al dood toen we hem binnenhaalden, anders hadden we hem weer het water in gegooid en hem laten leven.

“Hij werd op de markt verkocht voor 55 euro, wat niet erg veel is voor zo’n enorm beest, maar het was toch meer dan ik verwacht had, zeepaling is niet veel meer waard tegenwoordig.”