Plantentuin Meise omgetoverd tot hipsterlounge

Gisteren werden de bezoekers van de Plantentuin in Meise verrast door een opvallende opstelling: een stel hangstoelen vervaardigd uit oplaadkabels. Samsung laat hiermee op een ludieke manier zien dat de doorwinterde oplaadsnoeren binnenkort overbodig kunnen worden. Draadloos opladen wint aan populariteit, een trend die ook de minister van Upcycling Evy Puelinckx graag ziet komen.

“Toen ik enkele weken geleden werd benaderd door Samsung om iets te doen rond oplaadkabels, heb ik niet getwijfeld. Ongebruikte materialen zijn als het ware een godsgeschenk voor mij. Heel wat mensen hebben thuis afgedankte oplaadkabels liggen. Onze inzameloproep was een groot succes en de toevloed aan kabels was haast niet te stoppen. Het resultaat mag er zijn en het pleziert de mensen duidelijk dat er van afgedankte materialen toch iets moois wordt gemaakt”, aldus Evy Puelinckx.

Samsung_Stoel

Dieter Reyntjens, Marketing Manager Mobile bij Samsung Electronics België, bevestigt: “Draadloos opladen wint snel aan populariteit. Starbucks, McDonald’s, Ikea en Lexus bieden vandaag reeds oplossingen aan om smartphones draadloos op te laden. Onze nieuwste toestellen, de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge zijn standaard uitgerust met de functie draadloos opladen. Vandaag willen we op een ludieke en creatieve manier laten zien dat we binnenkort de oplaadkabel zoals we hem vandaag kennen misschien vaarwel zullen zeggen.”

2015_0513_21290400-01

Een hangstoel van Samsung is vervaardigd uit meer dan 150 oplaadkabels. In totaal werd er meer dan 3 km aan kabels ingezameld.