All-in? Dat is dikke fun!

door
Kevin
Leestijd 3 min.

De vakantie, het is een periode die je zonder zorgen wil doorbrengen en waarin je liefst zo weinig mogelijk zelf doet. Wie zich volledig wil laten verwennen zonder te worden verrast door extra kosten, kan een all-inclusive vakantie overwegen. Je reis, verblijf, eten, drank, transfers, faciliteiten,... alles zit inbegrepen in één prijs die je vooraf betaalt. Zo kan je de batterijen opladen, terwijl je niets hoeft te doen behalve genieten! Voor wie nog twijfelt aan een bestemming, sommen wie hieronder enkele ideale plekjes voor een all-inclusive vakantie op.

Turkije

De brug tussen oost en west biedt je het beste van twee werelden. Het ene moment geniet je er van een zwoele buikdanksshow, het andere ga je uit de bol in een hippe bar of club waar de grootste dj's van het moment draaien. Je kan er stil worden tussen de antieke ruïnes van Troje en Efese of van de wonderlijke rotsformaties van Cappadocië, maar je kan net zo goed tot rust komen aan de gouden stranden met kristalhelder water aan de Turkse Rivièra.

Ook de hotels en resorts bieden de unieke mengelmoes die van Turkije een magische bestemming maakt. De traditionele Turkse charme gaat er vaak hand in hand met hedendaagse comfort.

Spanje

Spanje spreekt al je zintuigen aan met zijn zonnig klimaat, zuiderse keuken en woeste landschappen. De Spaanse costa's bieden kilometers en kilometers zandstranden met gezellige badplaatsen, waar zowel zonzoekers als watersporters hun hartje kunnen ophalen. Bovendien is het uitgaansleven nergens zo wervelend als aan de Spaanse costa's.

Daarnaast is het authenktieke Spaanse binnenland ook een ontdekkingstocht waard. Witte dorpjes liggen er verborgen tussen glooiende wijnheuvels en in de machtige steden leeft het verleden nog steeds voort dankzij Moorse paleizen en barokke kathedralen.

De Canarische Eilanden

Prachtige zandstranden, een ontspannen sfeer en een stralende zon: dat zijn de Canarische Eilanden. Winkelen, uitgaan, mountainbiken, watersporten,... aan activiteiten is er hier geen gebrek.. Bovendien heeft elk eiland van deze archipel zijn eigen karakter, met een aparte fauna, flora en geologie.

Zo kan je op Tenerife de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, beklimmen om een prachtig uitzicht over het eiland en de diepblauwe oceaan te krijgen. Een ander uitzicht krijg je op Lanzarote, waar het vulkanische maanlandschap met zijn ontelbare kraters, lavavelden en geisers uitnodigt tot een kleine ontdekkingsreis. Of op Santa Cruz de La Palma, waar je de koloniale sfeer nog steeds kan opsnuiven.

Griekenland

Kom helemaal tot rust op de Griekse eilanden. Doorkruis er de azuurblauwe zee op zoek naar de mooiste plekjes, met exotische zandstranden en lieflijke baaitjes. Vergaap je bovendien aan charmante witte dorpjes en windmolens die zich vastklampen op de steile rotsen.

Cultuurliefhebbers komen hier uiteraard aan hun trekken. Van Corfu tot Kreta, van de Saronische eilanden tot de Cycladen, elk eiland is bezaaid met ruïnes en monumenten, van klassieke tempels tot Byzantijnse kloosters. Culinair gezien is Griekenland ook een toppertje, met heerlijke streekproducten als calamares, moussaka en ouzo.

Laat je verrassen

Kan je niet kiezen? Maakt het jou niet uit dat je binnenkort moet vertrekken? Laat jij je liever verrassen door een voordelig lastminuteaanbod? Hou dan zeker de pagina met de last minute all-inclusive vakanties van Neckermann in de gaten! De reisplanner heeft naast een mooi aanbod all-in vakanties ook regelmatig aantrekkelijke last minute aanbiedingen!