Tzatziki, een verrassende dip!

Heerlijke temperaturen en de zon die zich niet meer wegsteekt achter de wolken… de zomer kondigt zich weer aan! Dat betekent dat barbecuetoestellen weer van stal mogen en chips en koekjes plaats maken voor gezonde snacks als kerstomaatjes en wortelen, vaak geserveerd met de traditionele cocktailsaus. Wie eens een andere dipsaus wil, kan een typisch Griekse tzatziki overwegen. Die is niet enkel lekker, maar ook nog eens gezond en erg eenvoudig te maken. Bovendien past tzatziki ook prima bij vlees van op de barbecue. Een ideale dip voor de zomer dus!

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Stap 1

Was de komkommer en rasp die fijn. Besprenkel de geraspte komkommer met een snuifje zout en laat alles vijf minuten rusten in een vergiet.

Stap 2

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Je kan de komkommer in een keukenhanddoek wikkelen om zoveel mogelijk vocht te absorberen. Meng nadien de geperste komkommer met de geplette look en de yoghurt.

Stap 3

Breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout. Eventueel kan je naar smaak nog verse munt of dille toevoegen.

Je kan meteen smullen van de zelfgemaakte tzatziki, maar het is eens zo lekker als je het geheel een nachtje laat opstijven in de koelkast. Smakelijk!

lidl_270315108815