Verkeerslichten in Wenen worden ‘holebi-vriendelijk’

En dat kan maar een ding betekenen. Het Eurovisiesongfestival komt eraan. De Oostenrijkse hoofdstad maakt zich klaar om de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival te ontvangen.

Het festival ontwikkelde de afgelopen jaren een grote fanbase bij holebi’s. De mannetjes bij de verkeerslichten worden vervangen door homo-vriendelijke symbolen. De nieuwe lichten zullen voetgangers nu laten weten dat ze niet over mogen steken door een afbeelding van een homoseksueel te laten oplichten.

Een koppel dat onder een hartje door wandelt laat dan weer weten dat het veilig is om over te steken. Een medewerker van het Weense stadsbestuur liet aan Reuters weten dat de stad hoopt zich te profileren als een stad met een open geest.

“De stad gelooft er ook in dat het de stad veiliger zal maken doordat de voetgangers twee keer zullen kijken naar de ongewone symbolen.” Het Eurovisiesongfestival lanceerde ooit de carrieres van Celine Dion en ABBA. Vorig jaar won de Oostenrijkse drag queen Conchita Wurst het festival, daarom mag het land dit jaar de finale organiseren.