Over deze Appleproducten spreekt niemand nog

De meeste mensen kennen de bekendste producten van Apple wel, zoals de iPod, iPhone, iPad, MacBook en nu ook de Apple Watch. Maar door de jaren heen heeft Apple verschillende producten gemaakt waarvan weinigen het bestaan afweten.

Van de limited edition ‘Apple TAM’ computers tot massief gouden hoofdtelefoons en Apple’s eigen kledinglijn. Dit zijn de Appleproducten waar niemand nog over spreekt.

10-hang-doc-hiem-co-kho-tim-cua-apple

1. Apple Rainbow Logo muurtapijt.

In 1983 werkte Apple samen met de kunstenaar Myra Burg een muurtapijt te ontwerpen. Het doek was beschikbaar in de cadeaucatalogus van Apple, maar er werden er maar 25 gemaakt en verkocht, voor meer dan €300 is dat begrijpelijk.

the-twentieth-anniversary-macintosh-tam

2. Twentieth Anniversary Macintosh (TAM)

De ‘TAM’-computer werd in 1997 uitgebracht om de twintigste verjaardag van het bedrijf te vieren. Er hing een prijskaartje van bijna €7.000 aan vast. De ‘TAM’ heeft een speciaal ontwerp en bevat twee speakers en nog een aparte subwoofer. Ook heeft hij een uniek startgeluid dat je in geen enkel ander Appleproduct tegen zal komen.

apples-1986-home-accessories

3. Apple’s 1985 accessoires

In 1985 kwam ‘The Apple collection’ uit, met daarin onder meer een verzameling accessoires. De catalogus bevatte een paraplu, een zakmes, een handdoek, een tas en zelfs het eerste, wel volledig analoge, Apple horloge.

apples-1986-clothing-line

4. Apple’s kledinglijn

Als toevoeging op de accessoires vond je in de catalogus ook Apple’s poging om het te maken in de mode-industrie. Inclusief truien, jassen, shorts, polo’s en zelfs een kledinglijn voor kinderen.

apple-product-red-solid-gold-earpods

5. Gouden oortjes

Om geld in te zamelen voor een goed doel in 2013 ontwierp Jony Ive voor Apple een paar gouden oortelefoons. Ze leverden uiteindelijk een indrukwekkende €410.000 op.

apple-ipod-special-u2-edition

6. Apple iPod U2 Editie

Apple werkte met de rockgroep U2 samen aan een beperkte editie iPod uit te brengen. Het toestelletje was zwart met een felrode knop. Ook waren de vier handtekeningen van de U2-leden gegraveerd in de achterkant en kreeg je er ook een speciale U2-poster bij.

tim-cooks-apple-watch

7. Tim Cook’s Apple Watch

De Apple CEO Tim Cook is voorlopig de enige persoon die gespot werd met de Apple Watch uit roestvrij staal met een rode knop aan de zijkant. Dit model is voorlopig de meest exclusieve Apple Watch.