Vrouw krijgt boete nadat wagen werd verplaatst

Clair Morris uit Manchester, Verenigd Koninkrijk, was er heilig van overtuigd dat ze haar wagen op een correcte plaats parkeerde aan haar huis vorige week. Toch stond haar wagen foutief geparkeerd merkte ze toen ze zondag weer wilde vertrekken.

Ook vond ze een parkeerboete onder haar ruitenwisser. Het gemeentebestuur van Manchester heeft zich al geëxcuseerd en laat weten dat de boete geannuleerd wordt. De wagen stond in de weg bij het schilderen van nieuwe wegaanduidingen en werd daarom verplaatst.

Morris vond het ticketje zondag toen ze met de wagen wou vertrekken. Naast de parkeerboete vond ze ook een een brief waarin stond dat haar wagen verplaatst was.  “Het is absurd,” zegt de 33 jaar oude vrouw. “Ik weet dat parkeerwachters ook maar hun job uitoefenen, maar je zou toch denken dat ze logisch zouden nadenken. Iemand die toevallig passeerde vertelde me dat hij had gezien hoe mijn wagen door een takelwagen naar de andere kant van de straat werd verzet.”

Een woordvoerder van de stad Manchester laat weten dat “de wagen niet verplaatst had mogen worden naar een plek waar hij niet mocht staan, de verkeersboete had ook niet mogen uitgeschreven worden, en zal dus geannuleerd worden. Onze medewerkers bieden hun excuses ook aan.”

Morris laat nog weten dat ze opgelucht is nu de boete geannuleerd is. “Het zal me veel gedoe besparen.”