Rusland gebruikt hologram om parkeerplaatsen voor mensen met een handicap te beschermen

De stad of de parkeerruimte rondrijden, een plekje vinden, zien dat het eigenlijk een parkeerplaats is voorbehouden voor mensen met een handicap en – ondanks het feit dat je zelf geen handicap hebt – je er toch parkeren. Dat is wat in Rusland zeer vaak gebeurt.

Om daar een einde aan te maken, besloot het Russische bedrijf Dislife een campagne te starten. Met behulp van een hologram van een persoon met een handicap houden ze de oneerlijke chauffeurs van deze plaatsen.

Het bedrijf voelde zich genoodzaakt zo’n drastische maatregelen te nemen, omdat uit onderzoek blijkt dat zo’n 30 procent van de chauffeurs het teken op de grond gewoon negeert. Daarom kreeg de campagne de naam ‘More than a sign’.

Sensoren werden geplaatst rond de parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Deze kunnen de aan- of afwezigheid van een vergunning detecteren. Wanneer er geen vergunning blijkt te zijn, dan wordt een projector geactiveerd die een hologram van een rolstoelgebruiker voor je auto doet verschijnen.

De persoon in de rolstoel leest de chauffeur dan de les en vraagt een andere parkeerplaats te zoeken. Uit het filmpje blijkt dat het voor de meesten wel werkt.

https://www.youtube.com/watch?t=68&v=T926dU9SYvg