Belgische bieren zijn goed voor wie wil vermageren

De meeste mensen gaan ervan uit dat wanneer ze proberen gewicht te verliezen, ze uit de buurt moeten blijven van bier, maar in The Diet Mythe legt professor Tim Spector uit dat dat helemaal niet nodig is. Integendeel zelfs.

In zijn nieuwe boek stelt professor Tim Spector dat de microben in je maag een belangrijke rol spelen. Hij waarschuwt dat verwerkte voedingsmiddelen zoals zoetstoffen in koolzuurhoudende dranken die veel mensen kopen wanneer ze willen vermageren, deze bacteriën doden waardoor ze net bijkomen in plaats van afvallen.

“Wie afvalt, voert een reeks veranderingen door in zijn eetgewoonten en daardoor verandert de samenstelling van de microben in onze darmen die verantwoordelijk zijn voor veel van onze problemen met overgewicht, diabetes, kanker en hart-en vaatziekten,” zei hij. “Het is duidelijk dat hoe diverser je dieet, hoe meer verschillende microben er zijn en hoe beter je gezondheid is op elke leeftijd.”

Mensen die zich dus houden aan een eenzijdig dieet van sla en groenten, zouden volgens de professor moeten overwegen om hun dieet aan te passen en het aantal microben te verhogen. Daarvoor zijn donkere chocolade, prei, Belgisch bier, selderij, koffie en knoflook erg geschikt.