Vliegende auto voor consument stort neer tijdens testvlucht

De Aeromobil 3.0, de eerste vliegende auto voor consumenten, stortte tijdens een testronde in Slovakije neer. Daarbij raakte niemand gewond. Dat heeft Aerombil zelf laten weten.

Stefan Klein, één van de oprichters van Aeromobil, zat zelf achter het stuur van de vliegende auto toen het misging. Klein kon echter tijdig de parachute inschakelen zodat de schade beperkt bleef.

am_foto_07

Volgens ooggetuigen kwam het voertuig in een neerwaarste spiraal terecht waarna het neerstortte. Gelukkig werd de parachute geopend waardoor Klein ongedeerd bleef. Het toestel kwam er minder fortuinlijk vanaf want het liep heel wat schade op.

“De gedetailleerde data en algmene ervaring van deze testvlucht zal uitvoerig geanalyseerd worden en gebruikt worden tijdens het onderzoek zodat we het prototype verder kunnen ontwikkelen en verbeteren,” verklaarde Aeromobil.

Of de crash een invloed heeft op de lanceerperiode van de vliegende auto is nog onduidelijk. Volgens het bedrijf moet de Aeromobil 3.0 in de komende twee jaar op de markt gebracht worden. In oktober liet Aeromobil nog weten dat het voertuig bijna klaar was voor de commerciële markt.