De alarmklok die enkel stopt wanneer je een selfie neemt

‘Hoe kan ik het in godsnaam voorkomen dat ik mij elke ochtend overslaap?’ en ‘Hoe zie ik eruit wanneer ik net wakker ben?’, twee vragen die velen onder ons hoogstwaarschijnlijk bezighouden. Snap Me Up, een nieuwe app geeft je de antwoorden. Deze alarmapp laat snoozen niet toe. Om het onaangename geluid van de wekker stop te zetten, moet er een selfie genomen worden.

Weinig mensen willen een foto van zichzelf wanneer ze net ontwaken uit hun schone slaap, maar met deze nieuwe alarmklok is dit de enige manier om het meest ergerlijke geluid ooit te dempen. Beter nog: de app zal de foto’s bewaren en er een slideshow van maken, zodat je later ook nog eens kan genieten van je beste momenten.

Om te voorkomen dat er gewoon een slaperige en wazige foto van een willekeurig object wordt genomen, gebruikt de app gezichtsherkenning. Het gezicht moet bewegen en bovendien moet het licht aangeschakeld worden om een goede foto te nemen.

“Ik vind het heel erg moeilijk om ’s morgens uit mijn bed te komen en ik had een alarm nodig”, vertelt Michael Fabozzi, de ontwikkelaar van de app. “Ik dacht dat ik zelf een wekker kon maken en deze een sociale en grappige draai kon geven. Zo kunnen mensen op een andere en coole manier wakker worden.”

Sommige apps willen mensen op een rustige manier wekken op het perfecte moment in hun slaapcyclus, maar deze heeft een andere aanpak. Met de Snap Me Up-app wordt het niet mogelijk om zich terug om te draaien en opnieuw in slaap te vallen.

Een gelijkaardige app is de I’m Up Alarm. Deze wekker vereist dat de persoon uit bed komt en een barcode scant in een ander deel van het huis.