Mama 2.0

Een moeder is anno 2015 steeds meer omgeven door allerhande technologische snufjes die het dagdagelijkse leven een pak gemakkelijker maken. Ben je nog niet wegwijs in de wondere wereld van de apps? Metro helpt je een handje.

1. Een online fles
Milk Nanny is een flessenverwarmer die automatisch de juiste dosis melk klaarmaakt. Als je de barcode van de melk iedere keer netjes scant, houdt dit slimme apparaat het eetpatroon van je baby nauwgezet bij.

MW012_trends-1

2. Weg slapeloze nachten
Is je baby aan het krijsen? Of valt hij of zij om van de slaap, maar krijg je hem of haar toch niet gekalmeerd? Dan brengt de app Bébé Doudou heil. De app bevat 22 slaapliedjes en 10 muzikale knuffelberen die je baby in een handomdraai kalmeren.

 

3. De keukenhulp
Kom jij steevast kookinspiratie te kort? Met iFood assistant van Kraft als nieuwe keukenhulpje bedenk je in een mum van tijd nieuwe gerechten op basis van de ingrediënten die in je koelkast staan.

 

MW012_trends-44. Hallo?
Ben je op bezoek bij vrienden en je babyfoon thuis vergeten? Geen paniek: de app Baby Phone lost dit probleem op en geef je een belletje als de baby zijn of haar keel open zet.

 

 

5. De interactieve mama
Voor sommigen lijkt het op een matroesjka, voor anderen op een Barbapapa. Maar in feite is het een interactieve mama, die gemaakt werd door de Zweedse onderneming Sen.se. ‘Mother’, zoals de app heet, werkt op basis van onafhankelijke sensoren die onder meer de temperatuur van de ruimtes kunnen meten, bewegingen registreren en de slaapcyclus van je oogappel nauwgezet in de gaten houden.

door Pierre Jacobs