Deze borden zorgen voor perfecte Instagram-foto’s van je eten

Als mensen op restaurant gaan, delen ze graag de wonderschone gerechten die ze geserveerd krijgen met hun volgers op Instagram. Het is echter niet eenvoudig om een mooie foto te nemen van voedsel. Vaak krijg je een vergeelde, smakeloze foto te zien en denk je dat het gerecht mislukt is wat eigenlijk slechte reclame is voor het restaurant. Deze speciale borden maken daar echter een einde aan.

Foodography heeft twee speciale borden ontworpen die zodanig gebogen zijn dat het licht precies goed over de maaltijd weerkaatst wordt. Het is een interessante uitvinding omdat het mensen toelaat twee passies te combineren zonder problemen: lekker eten en fotografie. Israël Catit, een restaurant in Tel Aviv, en Carmel Winery hebben samengewerkt aan het project.

Een van de borden, The 360 genaamd, heeft een roterend voetstuk waardoor klanten het gerecht langs alle kanten kunnen fotograferen. The Limbo, het andere bord, heeft een stijgende achterzijde die het licht weerkaatst en dienstdoet als mini-fotostudio.

Het idee achter de uitvinding is dat mensen niet alleen de heerlijke vijf-gangen maaltijd kunnen fotograferen, maar hun fotografische vaardigheden ook leren verbeteren terwijl ze bezig zijn.