42% van Tinder-gebruikers niet single

Tinder werd bekend bij het grote publiek als dating app voor de technisch aangelegde singles.  Alhoewel, uit een studie blijkt dat een groot deel van de gebruikers helemaal niet single is.

Marktonderzoeksbedrijf GlobalWebIndex (GWI) deed een studie bij meer dan 47.000 internetgebruikers. Volgens die studie is 30% van de Tinder gebruikers zelfs getrouwd, terwijl nog eens 12% in een relatie zit. 54% is single en 3% is gescheiden of weduwnaar, 1% is ‘anders’.

Volgens de studie is meer dan 60% van de gebruikers man, en dus amper 40% vrouw. Uit de cijfers blijkt ook dat, niet onverwacht, de applicatie een erg jong publiek heeft, met 38% tussen 16 en 24, en nog eens 45% tussen 24 en 34, dus 17% is ouder dan 34 jaar.

Tinder, het zusterbedrijf van de wereldwijd bekende datingwebsite Match.com, ontkent dat de app oorspronkelijk bedoeld was om afspraakjes te maken. “Het was nooit onze intentie om een dating-applicatie te maken. Het is een sociaal platform om twee mensen met elkaar kennis te laten maken,” zei het hoofd-marketing van Tinder, Justin Mateen, in 2014 aan de Britse krant The Guardian. “Als het product evolueert gaan we steeds op zoek naar nieuwe functies, kleine dingen die de gebruikers zullen toelaten om ook op een andere manier met elkaar om te gaan dan door te daten.”