Deze stad produceert het meeste afval ter wereld

Volgens onderzoek van Chris Kennedy, een hoogleraar aan de Universiteit van Toronto, is New York met grote voorsprong de meest vervuilende stad ter wereld. The Big Apple creëert meer dan 33 miljoen ton afval per jaar en steekt daarmee met kop en schouders boven Mexico City, dat 12 miljoen ton produceert en tweede staat op de lijst.

Een gemiddelde New Yorker produceert 15 keer meer afval dan een gemiddelde inwoner van een overbevolkte stad als Kolkata (nummer 25 in de lijst) in India. Qua elektriciteit- en benzine-verbruik is New York ook de wereldleider. De stad verbruikt elke dag een equivalent van een olietanker aan benzine en alle schermen en gigantische wolkenkrabbers vereisen buitengewoon veel elektriciteit.

Het probleem van New York is dat de stad te snel blijft groeien en de welvaart stijgt, waardoor bepaalde infrastructuren steeds minder energie-efficiënt zijn. Dan is er nog het feit dat er meer verbruikt wordt door innovatie en het feit dat mensen die in kleinere ruimtes wonen, meer energie verspillen.

De top vijf afvalproducerende steden wordt volgemaakt door Mexico City, Tokyo, Mumbai en Istanbul.