Tesla kondigt in maart 2016 nieuw automodel aan

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft aangekondigd dat Tesla een nieuwe auto zal onthullen tijdens een evenement in maart 2016. “We hopen dat we het Model 3 volgend jaar kunnen aankondigen,” zei Musk. De CEO benadrukte dat de precieze datum nog niet vastligt en de plannen nog kunnen veranderen in de komende maanden.

De Model 3 zou het antwoord moeten worden van Tesla op de BMW 3-serie. De auto zou in staat zijn 320 kilometer kunnen rijden met een enkele lading en zou in het midden of eind 2017 in productie gaan. “Waarschijnlijk zal het aan het einde van 2017 zijn,” zei Musk. “Dat is op dit moment realistischer.”

De Model 3 moet het nieuwe vlaggenschip worden van het bedrijf. De auto zal 20% kleiner zijn dan de Model S maar wel over meer luxe beschikken en een groter bereik. Tesla wil zijn eigen elektrische voertuigen betaalbaarder maken voor een groter publiek. Daarom zal het prijskaartje van de Model 3 maar 30.000 euro bedragen.

Voor we echter kunnen genieten van het nieuwe vlaggenschip, brengt Tesla de Model X uit. Die auto is nu al enige tijd in productie en moet binnenkort beschikbaar zijn voor verkoop. Musk zei dat het bedrijf bestellingen zal accepteren vanaf juli. “Het is echt een geweldige auto die aanvoelt als een sportwagen ook al is het een SUV,” aldus de CEO van Tesla. “De prestaties zijn gewoon surrealistisch en vallen niet te vergelijken met iets anders.”