Snake komt eindelijk terug voor de moderne smartphone

Lang voor Candy Crush, Clash of Clans en Angry Birds was Nokia’s Snake de koning van de mobiele games. Nu komt het spelletje terug voor de moderne smartphones dankzij de persoon die het spel ooit naar Nokia bracht, Taneli Armanto. Samen met ontwikkelaar Rumilus Design zal hij het spel volgende week, op 14 mei, weer op de markt brengen.

Snake is geen uitvinding van Nokia, het spel was onder verschillende namen al beschikbaar op computers, maar de Finse ontwikkelaar Armanto was de persoon die het naar de Nokia 6110 bracht in 1997.

Snake Rewind zal uitgebracht worden voor iOS, Android en Windows Phone met nieuwe functies waaronder de mogelijkheid om “terug te spoelen, zelfs nadat je gecrasht bent” bovenop nieuwe power-ups en levels.

Rumilus Design heeft nog niet aangekondigd hoeveel het spel zal kosten, maar schrijft op zijn website wel over een ‘fruit store’ waar je extra items kan aankopen. Dit kan erop wijzen dat het spel gratis zal worden, maar met de mogelijkheid om in-game aankopen te doen.

“Toen we Snake in 1997 voor de Nokia 6110 creëerden, wilden we de gebruikers vooral een ontspannende ervaring aanbieden, maar we hadden nooit gedacht dat het een klassiek spel op mobiel telefoons zou worden,” aldus Armanto in 2005.