Negen manieren om de batterij van je smartphone langer mee te laten gaan

De batterij van je smartphone gaat nooit lang genoeg mee. We gebruiken onze smartphones de hele dag door om foto’s te nemen, te surfen op het internet, video’s te kijken en om af en toe even mee te bellen.

Door al die activiteit is je batterij snel leeg, al een geluk zijn er trucs om toch het meeste uit je batterij te halen.

1. Verminder het aantal meldingen dat je krijgt. Vaak krijg je meldingen als je scherm vergrendeld is, en deze eisen hun tol op je batterij. Als je meldingen krijgt die je niet nodig hebt, schakel ze dan uit.

2. Controleer welke applicaties het meeste energie gebruiken, en als je ze niet nodig heb verwijder ze.

3. Doe je helderheid omlaag. Met je helderheid in zijn hoogste stand vliegt je batterij erdoor. Je helderheid aanpassen is eigenlijk het eerste wat je zou moeten doen als je batterij bijna leeg is.

4. Schakel het automatisch updaten van applicaties uit. Je smartphone kan automatisch applicaties updaten zodra je verbinding maakt met wifi. Dit gebruikt erg veel van je batterij. Schakel het automatisch updaten uit en doe het handmatig wanneer je smartphone aan het opladen is.

5. Laat je smartphone niet de hele dag door naar je locatie zoeken. Zet dit alleen aan als je het nodig hebt, en zet het achteraf weer uit.

6. Zet je bluetooth uit als je hem niet gebruikt om bijvoorbeeld muziek af te spelen.

7. Gebruik klassieke, stilstaande achtergronden in plaats van dynamische wallpapers.

8. Haal zelf je e-mails binnen, in plaats van ze automatisch te laten updaten. Als je het automatisch laat updaten is je smartphone constant op zoek naar nieuwe berichten, en dat gebruikt batterijvermogen.

9. Laat applicaties niet in de achtergrond draaien. Schakel de apps die je niet gebruikt uit.