Verras je moeder met een zelfgemaakte aardbei cheesecake

De dag waarop je dé belangrijkste vrouw in je leven eens extra in de bloemetjes zet, nadert weer. We hebben het natuurlijk over Moederdag, dat dit jaar op 10 mei valt. Of je de kookkunsten van je moeder nu kon smaken of niet, wat vaststaat is dat ze urenlang boven de kookpotten heeft gezwoegd om ervoor te zorgen dat je steeds voldaan van tafel ging. De rollen omdraaien en speciaal voor haar een heerlijke taart bakken, zal ze dan ook sowieso appreciëren. Met dit recept voor aardbei cheesecake is dat nog gemakkelijk ook!

Wat heb je nodig (voor 6-8 stukken)?

  • 2 doosjes verse aardbeien
  • 125 g speculooskoekjes
  • 250 ml slagroom
  • 300 g roomkaas
  • 75 g zachte boter
  • 6 el water
  • 1 tl vanillesuiker
  • 140 g suiker
  • olie of boter


Stap 1
Doe de speculoosjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegrol. Laat de boter smelten en meng die met de kruimels. Verspreid dit mengsel over een ingevette taartvorm. Druk het geheel zachtjes aan en zet het een uurtje in de koelkast.

Stap 2

Meng in een aparte kom de roomkaas, 60 gram suiker en de vanillesuiker dooreen. Voeg met een spatel langzaam de opgeklopte slagroom toe aan dit mengsel, zodat je een mooi dik beslag krijgt.

Stap 3
Meng voor de coulis 200 gram aardbeien, 80 gram suiker en het water in een pot. Breng alles aan de kook. Verlaag het vuur en laat het 15 minuten koken en indikken. Laat de saus daarna goed afkoelen, eerst op kamertemperatuur en nadien in de koelkast.

Stap 4
Haal de taartvorm uit de koelkast en voeg langzaam, van buiten naar binnen, het roomkaasbeslag toe. Strijk nadien nog met de achterkant van een lepel over het mengsel zodat er geen bubbels ontstaan. Giet daarbovenop voorzichtig de aardbeiencoulis.
De laatste stappen zijn de cheesecake versieren met halve aardbeien en ze dan een nachtje laten opstijven in de koelkast. Smakelijk, en wens je moeder zeker een fijne Moederdag!