We krijgen een vijfde avontuur met Indiana Jones in de hoofdrol

Er komt een vijfde film over avonturier en archeoloog Indiana Jones. Hoewel The Kingdom of the Crystal Skull, de vierde film van de franchise, wereldwijd uitdraaide op een teleurstelling heeft LucasFilm officieel aangekondigd dat er nog een vijfde zal komen.

“Ik ga geen termijn noemen, maar hij komt er zeker. We hebben nog geen script maar we zijn er wel serieus over aan het praten,” zei Kathleen Kennedy, de grote baas van LucasFilm, aan VanityFair.

Ook regisseur Steven Spielberg ziet een vijfde deel van de reeks zitten en noemde Chris Pratt als mogelijke opvolger voor Harrison Ford, die inmiddels de 70 is gepasseerd en dus niet meer in aanmerking komt voor de hoofdrol.

download-1

Sinds Guardians of the Galaxy is de 35-jarige Pratt enorm populair in Hollywood. Zo kreeg hij ook al de hoofdrol in Jurassic World, het laatste nieuwe deel van de Jurassic Park-franchise dat begin juni uitkomt.

Toch zou de keuze voor Pratt opmerkelijk zijn aangezien in het vierde deel Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelt, naar voren werd geschoven als opvolger. De vier films brachten wereldwijd twee miljard dollar op en werden beloond met acht Oscars.