Deze stiletto’s bezorgen je geen pijnlijke voeten

Blijkbaar moesten er echt raketwetenschappers aan te pas komen om een stiletto te ontwerpen die je de hele dag kan dragen zonder pijnlijke voeten te krijgen.

Na vijf jaar werken op hoge hakken bij Space X, besloot Dolly Singh dat het tijd was voor verandering. In plaats van haar geliefde stiletto’s op te geven, besloot Singh om haar expertise te gebruiken en het comfort van de schoen te verbeteren. Vandaag is Sing de oprichter en CEO van Thesis Couture.

Singh en haar team dat bestaat uit een astronaut, een orthopedist en een mode-wetenschapper, ontwierp een schoen die de druk herverdeelt langs de voet en gebruikmaakt van hoogwaardige kunststof en polymeer in plaats van een traditionele metalen constructie. Ze noemen het ’s werelds eerste high-performance stiletto’s.

De schoenen, die dit najaar beschikbaar zijn in beperkte hoeveelheden, kosten 925 dollar. Singh beseft dat de schoenen niet in ieders budget passen, maar ze hoop dat de manier waarop alle hoge hakken zijn gemaakt binnen de komende vijf jaar veranderd zal zijn.