Wat er volgens de regisseur echt gebeurde met Ultron in Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron, de tweede film over het team superhelden van Marvel, breekt nu al records. In België is de film al meer dan een week uit dus wie hem nog niet gezien heeft: stop met lezen en ga snel kijken want hieronder volgt een spoiler van jewelste.

Wie de film al wel heeft gezien en zich afvraagt wat er nu eigenlijk met de slechte robot Ultron (James Spader) gebeurt, krijgt van regisseur Joss Whedon het antwoord op deze vraag.

“Voor mij persoonlijk is Ultron dood,” vertelde Whedon tijdens een interview met Mashable. “Voor mij geeft Vision Ultron het genadeschot en is hij dood. Maar ik werk bij Marvel, dus ik zou er niet van opkijken mocht Ultron nog terugkeren in een andere film.”

De kans dat Ultron, vertolkt door James Spader, bekend van The Blacklist, terugkeert is reëel want de robot bestaat niet alleen uit een metalen behuizing. Zijn programma, dat te vergelijken valt met zijn ziel, is geïnfiltreerd in het internet dus hij heeft wel meedere mogelijkheden om te ontsnappen.

“Ultron staat erom bekend gemakkelijk weg te komen,” zei Whedon. “Ik wil graag een punt achter die zin zetten, maar Marvel houdt ervan om er nog twee aan toe te voegen.”

Paul Bettany die in Avengers: Age of Ultron de rol van Vision speelt, vertelde dat als Marvel James Spader wil terughalen dat ook kan. “Een van de mooiste dingen aan het Marvel-universum is dat niets echt uitmaakt. Ze kunnen eender wie terughalen. Als ze James Spader willen laten terugkeren, dan doen ze dat gewoon.”

“Kijk, ik vind James echt fenomenaal en ik ben verliefd op Ultron dus als hij een comeback maakt in Infinity War, dan zou er niemand blijer zijn dan ik,” besloot de regisseur.

Over de laatste scène was Bettany erg tevreden. “Het was echt goed geschreven en we deden het in 20 minuten terwijl de zon onderging. Het was een klassieke Vader-versus-Luke Skywalker-achtige showdown die volledig paste bij het verhaal.”

Filmen was voor beide acteurs een aparte ervaring. “Ik liep volledig paars rond en James Spader zag er al helemaal belachelijk uit met zijn vreemde pak. Ik zag eruit als een aubergine en hij zag eruit als een insect, maar uiteindelijk valt dat allemaal weg wanneer je begint te acteren, besluit Bettany.