Tatoeages als oplossing tegen kaalheid

Tatoeëren van wenkbrauwen gebeurt al regelmatig, maar nu gaan ze nog een stapje verder. Veel mannen beginnen haar te verliezen als ze dertig worden, en daarmee verliezen ze vaak een deel van hun zelfzekerheid. Steeds meer mannen laten nu ‘haar’ tatoeëren, om de illusie te creëren dat je nog een hoofd vol stoppels hebt.

Het proces, Micro Scalp Pigmentation, werkt door je schedel helemaal vol te zetten met kleine stipjes, die op korte haartjes lijken. Met de ‘stoppels’ kan je kale plekken, teruglopende haarlijnen, een dunnere haardos en littekens tegen gaan.

Het hele proces duurt wel twee tot drie sessies, telkens tussen twee en vijf uur lang, afhankelijk van hoe kaal je bent. Wel is het hele proces volledig pijnloos en voel je slechts een zachte tinteling. Mannen met een uitzonderlijk gevoelige schedel kunnen, als ze dat wensen, wel onder plaatselijke verdoving.

Voor een geschilderde schedel moet je wel een paar duizend euro op overschot hebben, maar daarmee is het nog steeds maar half zo duur als een haartransplantatie. Een ander voordeel is dat deze techniek ten opzichte van een haartransplantatie niet zo ingrijpend is, er is normaal geen nood aan medicatie en het enige dat je moet doen is je hoofd regelmatig scheren. Enkel het klassieke probleem dat je met tatoeages hebt kan je parten spelen, als je het beu bent dan heb je pech.