Nieuwe beautytrend: felgekleurd okselhaar

Vergeet haar in alle kleuren van de regenboog, want de laatste kleurtrend richt zich niet op je haar maar op je oksel.

De trend van gekleurde oksels is er eentje die langzaamaan op gang kwam, maar vorige week vol in de schijnwerpers werd gebracht door Miley Cyrus. De popster plaatste een foto op haar Instagram. Het opvallendste aan de foto was echter niet de outfit maar de helder roze kleur van haar oksel.

capture_d_aoe_c.2d18a160558.original

“Steeds vaker zie ik vrouwen die niet zomaar bezwijken onder de maatschappelijke druk en hun okselhaar afscheren. In plaats daarvan zoeken ze naar een manier om okselhaar in de verf te zetten,” zei Roxie Hunt, een Amerikaanse stylist die alles weet over de nieuwe modetrend.

Wie zijn eigen okselhaar van een fris kleurtje wil voorzien, moet daarvoor eerst het haar bleken en daarna kleuren. Het bleken kan lastig zijn omdat okselhaar vaak een groffe structuur heeft en de huid rond het gebied delicaat is. Draag dus handschoenen om je handen te beschermen wanneer je bleekwater gebruikt en zorg ervoor dat je het niet op je kleding krijgt. Vergeet ook niet dat je best je oksel niet verft wanneer je deodorant hebt gebruikt.

Felgekleurd okselhaar kruipt langzaamaan richting de schijnwerpers. Eerder gaven Madonna en Lily Allen hun okselhaar al een frisse nieuwe look.