Dit apparaat laat vreemden spelen met jouw huisdier via het internet

Heb je weleens schrik dat je huisdier zich verveelt terwijl jij naar je werk bent? Dan is dit vanaf nu niet meer nodig. Een bedrijf in de Verenigde Staten van Amerika ontwikkelde een apparaat dat het mogelijk maakt voor jezelf en voor vreemden om via het internet met jouw kat of hond te spelen.

De ‘iPet Companion HomePlay’ is eigenlijk gewoon een camera, waar ook wat speeltjes aan verbonden zijn. Omdat de camera verbonden is met het internet kan elke bezoeker van het wereldwijde web je huisdier observeren en het bezighouden wanneer het zich verveelt.

De bezoekers kunnen de camera bewegen, je huisdier bekijken en op een knop duwen om een speeltje in beweging te brengen. Bovendien kunnen ze het dier commando’s geven.

260211d898d496726ba48b31559116c1_original

‘iPet Companion Homeplay’ is een uitbreiding van ‘iPet Companion’. Deze laatste had voornamelijk de bedoeling om katten zonder thuis een speelkameraad te bezorgen en potentiële adoptiebaasjes aan te sporen. Dit systeem was zo populair dat er steeds meer vraag kwam naar eenzelfde systeem voor in de huiskamer.

Via Kickstarter, een online financieringsplatforum, is het bedrijf op zoek naar fondsen voor de uitvinding. Het bedrijf wil zo’n 150.000 Amerikaanse dollar verzamelen. De eerste vijftig mensen die 149 dollar doneren, zullen hun eigen apparaat krijgen voor deze gegeven prijs, terwijl het finale product eigenlijk 229 dollar zal kosten.

Dat het moeilijk zal worden om zo’n groot bedrag te verzamelen, is twijfelachtig. Momenteel verzamelde het bedrijf al 15.000 dollar en het heeft nog een maand de tijd.