De Belg is gelukkiger dan Duitsers, Britten en Fransen

Wij zijn gelukkiger dan Britten, Duitsers, Fransen en nog 136 andere landen, maar wel minder gelukkig dan Zwitsers, Denen, Noren en Nederlanders volgens het World Happiness Report.

In de lijst staat België op een 19de plaats. Zwitserland is officieel het gelukkigste land ter wereld gevolgd door IJsland, Denemarken, Noorwegen en Canada volgens de studie die verschillende factoren onderzocht waaronder economie, psychologie, gezondheid en openbare orde.

WHR

Het World Happiness Report werd voor het eerst gepubliceerd in 2012 en is een initiatief van het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties. Die organisatie rangschikt landen in termen van welzijn van de bevolking.

“Gelukkig zijn wordt steeds meer beschouwd als een goede maatstaf voor de sociale vooruitgang en een goed beleid,” staat er te lezen in het verslag.

Het rapport richt zich op de evaluaties van het leven van mensen en omvat welvaart (BBP per hoofd van de bevolking), sociale steun, gezonde levensverwachting, vrijheid (Bent u tevreden of ontevreden met de vrijheid om te kiezen wat je doet met je leven?), vrijgevigheid (Heb je geld gedoneerd aan een goed doel de afgelopen maand?) en corruptie bij de overheid.

“Er is geen sleutel tot geluk,” zei de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs, die het team achter het rapport leidt. “Rijk zijn? Dat is leuk, maar dat is slechts een bescheiden deel van het verhaal. Vertrouwen in de maatschappij, een regering die laag scoort in corruptie, een samenleving waar mensen genereus zijn en aan vrijwilligerswerk doen… al deze factoren zijn belangrijk voor geluk.”

Voor meer informatie over het rapport kun je hier terecht.