“Aan acteren is niets moeilijk als je het vergelijkt met wat mensen dagelijks moeten doen”

Voor de aankomende film Southpaw moest Jake Gyllenhaal wederom een uiterlijke transformatie ondergaan. De 34-jarige acteur groeide uit tot de professionele bokser Billy Hope. Een transformatie waar hij enorm trots op is, maar een die hij niet snel opnieuw wil doen.

“Mijn respect voor de bokssport is gestegen,” vertelde Gyllenhaal in een interview met People. “Maar de hoeveelheid tijd die je erin moet steken en het offer dat je van je lichaam vraagt, maken dat ik niet sta te popelen om het nog eens te doen. Het vraagt echt een enorme inzet.”

Al het bloed, zweet en tranen die Gyllenhaal in de film gestoken heeft, kun je in de film zien. “Alle toewijding en energie die ik in de film gestoken heb, is er ook in te zien. Ik voel de energie wanneer mensen naar de film kijken.”

“Ik heb een agent mogen spelen, een sociopaat, een soldaat en nu een bokser. De meest fysieke rollen laten je merken dat je acteur bent, want je merkt dat al wat je doet niets is vergeleken met wat die mensen dagelijks moeten doen.”

Southpaw vertelt het verhaal van Billy Hope (Jake Gyllenhaal), een bokser die zichzelf naar de top knokt om dan te ontdekken dat zijn leven langzaam uit elkaar valt.

https://www.youtube.com/watch?v=Mh2ebPxhoLs
Op 30 juli verschijnt Southpaw in de bioscoop.