De smartphonehoes met extra batterij, een lampje of misschien een SD-kaartlezer

Een tijdje geleden was het nog de talk of the town, de toekomst van de smartphone, de laatste smartphone die je ooit nodig zou hebben, maar tegenwoordig is het stil rond het ‘Project Ara’ van Google.

De smartphone die bestaat uit verschillende verwisselbare modules zou een oplossing kunnen bieden voor alle kleine ongemakken die je nu nog ondervindt met je smartphone. De batterij gaat te snel plat? Extra batterijvermogen. Camera niet scherp genoeg? Betere camera. Kras of barst op je touchscreen? Nieuw scherm.

ARA Google

Maar de ontwikkeling van ‘Project Ara’ gaat dus traag. Later dit jaar komt de eerste versie uit in Puerto Rico, maar wat er net klaar zal zijn, voor welke prijs of wanneer is allemaal onduidelijk.

Nexpaq neemt het design nu schaamteloos over, maar steekt het in een hoesje voor je smartphone. Aangezien het een hoes is voor een al werkende smartphone is het niet nodig om een processor, of extra werkgeheugen te installeren, maar wel bijvoorbeeld betere speakers, een zaklamp of een SD-kaartlezer.

Maar het grootste voordeel zou de extra batterij(en) kunnen zijn. De hoes komt met een ingebouwde 1000mAh batterij, maar er zullen ook modules beschikbaar zijn met tot ‘30%’ extra vermogen. Als je dus je zakken vult met batterijmodules dan kan je onbeperkt met je smartphone spelen.

Er zijn nog wel een paar hindernissen.

Voorlopig werken ze alleen nog maar voor de iPhone 6, de Samsung Galaxy S6 Edge en de Galaxy S5, wel beloven ze nog meer modellen toe te voegen aan het aanbod. Maar ook de dikte van het geheel kan nog een probleem worden.