Weergaloze keeper gespot in station Brussel-Zuid

Metro mag dit jaar vijftien kaarsjes uitblazen en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom bouwde Metro in samenwerking met Ladbrokes vrijdag een klein feestje in station Brussel-Zuid. En aangezien voetbal een feest is, kon de belangrijkste bijzaak natuurlijk niet ontbreken.

Er hangt een ongebruikelijke voetbalsfeer in het Brusselse Zuidstation. Af en toe weergalmt gejuich door de hallen, maar vaak klinkt enkel een luide knal. Wie het geluid volgt, komt terecht bij een soort van schietkraam waar een grote groep mensen zich rond heeft verzameld. Ze vergapen zich aan de kunsten van de Robokeeper, een mechanische doelman die met een zelfvoldane grijns zijn netten proper houdt.

Jong of oud, man of vrouw, Belg of wereldburger… voetbal brengt de mensen samen. Iedereen waagt zich aan de uitdaging, waarvoor ze beloond worden met een schuimvinger en een flyer met een wedstrijd om twee tickets voor de finale van de Champions League te winnen.

Weinigen slagen er echter in de bal tegen de netten te trappen. De Robokeeper reageert ongelofelijk snel, zo goed zelfs dat de vergelijking met Thibaut Courtois niet vergezocht is. Maar wat Courtois een wereldkeeper maakt, is zijn talent en harde werk. De Robokeeper daarentegen is afhankelijk van technisch vernuft.

“Twee camera’s zoeken naar een bepaalde kleur, in dit geval oranje”, licht Jean-Noël Javaux van Robokeeper toe. “Op basis van de beweging van die kleur, wordt dan het traject van de bal berekend. De computer positioneert de doelman, waardoor het onmogelijk wordt om te scoren. Enkel in de kruisingen kan de bal erin. We kunnen het niveau ook instellen, maar op het hoogste niveau kan hij ballen met een snelheid tot 150 kilometer per uur stoppen”, besluit Javaux terwijl iemand onder luid gejuich een bal netjes in de winkelhaak trapt.

Wil jij deze haast onklopbare keeper aan het werk zien? Neem deel aan onze wedstrijd om kans te maken op twee tickets voor de finale van de Champions League op 6 juni in het Olympisch Stadion van Berlijn!

IMG_1304


Dit bericht wordt je aangeboden door:

partnerlogo_ladbrokes