Taboulé met gegrilde kip

Deze week halen we de mosterd in Libanon en Syrië. We combineren zomerse taboulé, een frisse couscoussalade, met kruidig gemarineerde kip voor een snelle en gezonde lunch.

 

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

 

 

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram couscous
  • Bladpeterselie
  • Verse munt
  • Pijpajuin
  • 2 tomaten
  • Een halve komkommer
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 teentje look
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Klontje boter

Stap 1

Snij de kipfilets in dunne plakjes, doe ze in een Tupperware-doosje en voeg er een scheut olijfolie, het sap van een halve citroen, de look, het paprika- en chilipoeder en een beetje zout bij. Doe het deksel op de doos en laat het vlees een kwartiertje (of langer) marineren in de koelkast.

Stap 2

Laat de boter op een zacht vuurtje smelten in een ruime kookpot en roer er de couscous door, om te vermijden dat de korrel straks aan de bodem blijven kleven. Voeg 30 cl water en een snuifje zout toe en plaats het deksel op de pot. Wanneer de couscous al het water heeft geabsorbeerd, haal de pot van het vuur en doe je de korrels in een grote slakom. Je kan deze stap ook overslaan en de couscous ongegaard gebruiken, maar dan zal de taboulé veel langer moeten marineren.

Stap 3

Ontdoe de tomaten en de komkommer van de zaadjes en snij ze in minuscule blokjes. Hak de peterselie en de muntblaadjes zo fijn mogelijk, waarbij je grote takken zoveel mogelijk verwijdert. Snij ook de pijp-ajuin in kleine stukjes en voeg alles bij de couscous. Overgiet de taboulé met de rest van het citroensap, een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Doe vershoudfolie over de slakom en laat nog even rusten in de koelkast.

Stap 4

Ondertussen kan je de kip bakken. Verwarm een grillpan op een matig vuur en bak het vlees zonder extra vetstof tot het een mooie roodgele kleur heeft. Snij de kip in reepjes en schik ze op de taboulé. Werk eventueel af met een takje munt en/of peterselie.

Smakelijk!