In alle rust en goedkoper op vakantie in juni

De paasvakantie is weer volop aan de gang. Voor sommigen is dit dé periode om erop uit te trekken, voor anderen vangt de laatste rechte lijn richting vakantieplan tijdens het zomerverlof aan. Zij die nog geen idee hebben waar of wanneer ze de dagelijkse sleur willen onderbreken, kunnen een last-minutereis in juni overwegen. In juni reis je voordeliger en loop je de grote vakantiedrukte mis. De zomervakantie begint dit jaar bovendien al op 27 juni, dus ook wie kinderen heeft kan genieten van de voordelen die deze maand te bieden heeft. Reden genoeg dus om de mooiste voorzomerbestemmingen onder de loep te nemen!

Cyprus

De mythische geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, heeft alles om je te verleiden. Het eiland in de Middellandse Zee is niet groot, maar biedt wel een enorme verscheidenheid: eeuwenoude paleizen, bruisende badsteden, gouden zandstranden, ruwe bergstreken… Van feesten en zonnen in het levendige Ayia Napa tot het verkennen van antieke, archeologische sites nabij het romantische Paphos, Cyprus biedt voor ieder wat wils bij een heerlijk zonnig en droog klimaat in juni.

De Canarische Eilanden

Deze Spaanse archipel heeft twee gezichten. Enerzijds heb je de bruisende eilanden als Tenerife en Gran Canaria, met hun grote promenades, prachtige zandstranden aan helder water en uitbundige partycultuur. Anderzijds kan je er ook de het gezapige levensritme van de Canarios ontdekken in schilderachtige dorpjes en authentieke plekjes in de natuur op La Palma en La Gomera. Een constante vind je doorheen de volledige eilandengroep: het aangename klimaat dat aanzet tot zowel sportieve activiteiten als helemaal tot rust te komen.

Mauritius

In een van de boeken van Mark Twain verscheen ooit het citaat “you gather the idea that Mauritius was made first, and then heaven; and that heaven was copied after Mauritius”, ofwel dat God eerst Mauritius schiep en nadien de hemel, naar het beeld van het eiland. Wie beelden van het eilandje nabij de Steenbokskeerkring ziet, kan enkel bevestigen dat Mauritius net het aards paradijs lijkt. Geografisch maakt het deel uit van Afrika, maar Mauritius is sterk beïnvloed door Europese, Arabische en Indische culturen. De warme mensen, het relaxte levenstempo, de kleurrijke feesten, de weelderig groene natuur: alles laat een diepe indruk na.

Italië

Een culturele citytrip in Rome of Firenze, eilandhoppen tussen de witte zandstranden van Sardinië en de ruige kiezelstranden en schilderachtige kliffen van Sicilië, shoppen in het modebewuste Milaan, uren strandplezier en heerlijk zonnen aan de Adriatische Rivièra… Het is allemaal mogelijk in la bella Italia. Neem daarbovenop nog eens de verfijnde Italiaanse keuken, met pasta’s, pizza’s, risotto’s, olijfolie en de befaamde chiantiwijnen en je snapt meteen waarom Italië een geliefde vakantiebestemming is.

Dominicaanse Republiek

Dankzij haar smaragdgroene zee, parelwitte stranden en turkooisblauwe lucht is de Dominicaanse Republiek ongetwijfeld het mooiste sieraad van de Caraïben. Het ritme van de merengue en de smaak van rum leiden je doorheen dit paradijselijke eiland. Bezoek één van de nationale parken waar je papegaaien, kolibries en flamingo’s in hun natuurlijke habitat aantreft of ga dolfijnen en walvissen spotten in de baai van Samana. Snuif de Spaanse koloniale grandeur op in de hoofdstad Santo Domingo of geniet gewoon heerlijk in een hangmat op het strand, al dan niet met een vers sapje of een smakelijke cocktail.

Overtuigd van een vakantie in juni? Neem zeker een kijkje op de site van Neckermann. De reisplanner biedt een heleboel voordelige last-minutereizen in de voorzomer aan!