Duikboot

Omdat het lekker, gemakkelijk en goedkoop is, zijn de meeste studenten al vertrouwd met het ‘duikboot’-concept. Voor zij die het horen donderen in Keulen, doen we deze voedzame gehakt-klassieker met alle plezier nog eens uit de doeken.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram gemengd gehakt (rund/varken)
  • 500 gram zachtkokende aardappelen
  • 3 grote wortels
  • 500 gram spinazie
  • 1 ui
  • 200 ml melk
  • 200 gram gratinmix
  • 1 eigeel
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Stap 1

MW010_timetoeat_2Schil de aardappelen en kook ze op een zacht vuur tot ze gaar zijn. Pureer ze met een stamper en voeg al roerend de melk, de boter en het eigeel toe. Breng de puree op smaak met wat versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

Stap 2

Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Bak ze in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Was ondertussen de spinazie grondig en stoof met het deksel op de pot aan in wat boter. Niet verschieten, de spinazie zal enorm aan volume inboeten. Eenmaal gaar verwijder je het overtollige kookvocht.

Stap 3

Doe de fijngesnipperde ui in een pan met wat olijfolie. Eenmaal warm, bak je het gehakt tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Neem een grote overschotel en begin aan de assemblage van je ‘duikboot’. Begin met een laag gehakt, gevolgd door de wortelen, de spinazie en tot slot een stevige laag puree. Werk de schotel af met kaas en zet hem een twintigtal minuten in de oven op 180 graden.

Smakelijk!