Nieuwe Pirates of the Caribbean uitgesteld door blessure van Johnny Depp

De verfilming van de vijfde Pirates of the Caribbean-film heeft wat vertraging opgelopen. Dat is te wijten aan een handblessure van Johnny Depp die erger blijkt te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. De ster uit de reeks had een chirurgische ingreep nodig na een ongeval begin maart.

Daardoor wordt het filmen tot 15 april uitgesteld. De producenten zeiden in eerste instantie dat de schade een minimale vertraging zou veroorzaken, maar ondertussen is die al opgelopen tot enkele weken. Ongeveer 200 leden van de crew hebben niets te doen tot Johnny Depp weer hersteld is.Het is niet de eerste vertraging die de film oploopt. De tropische cycloon Nathan verstoorde in februari het filmproces al een keer. In Dead Men Tell No Tales kruipt Johnny Depp voor de 5de keer in de huid van de beroemde piratenkapitein Jack Sparrow. Javier Bardem speelt Captain Brand, een schurk die uit is op wraak want hij houdt Sparrow verantwoordelijk voor de dood van zijn broer.

Een woordvoerder van de film meldde aan de Hollywood Reporter dat het volledig van de recuperatie van Depp afhankelijk is wanneer er weer gefilmd kan worden. Volgens Disney is er geen enkel probleem om de release date van 7 juli 2017 te halen.