Na Assepoester en Belle en het Beest kondigt Disney een remake aan van Mulan

Disney heeft de smaak te pakken. Na de live-action film van Assepoester en de aankondiging dat er ook van Dumbo eentje komt, heeft de studio aangekondigd dat het van plan is om nog een andere klassieker opnieuw te verfilmen. Het gaat om de film Mulan.

Mulan, dat in 1998 werd geregisseerd door Tony Bancroft en Barry Cook, vertelt het verhaal van een jonge vrouw die zichzelf vermomt als man zodat ze de plaats van haar vader in het leger kan innemen in de strijd tegen de Hunnen. Samen met haar trouwe sidekick, de draak Mushu, groeit ze uit tot een ervaren krijger en uiteindelijk tot een van de grootste heldinnen van het land. De tekenfilm bracht wereldwijd 304 miljoen dollar op, won een Golden Globe en kreeg een nominatie voor de Academy Awards. In 2005 kwam er een sequel, Mulan 2, op dvd.Disney wil de tekenfilm nu opnieuw tot leven wekken door er een live-action versie van te maken. Gezien het succes van Cinderella, met Lily James in de hoofdrol, lijkt dat een briljant idee. Assepoester leverde al 336,2 miljoen dollar op sinds de film uitkwam in de bioscoop. In 2010 bracht de remake van Alice in Wonderland een brutowinst op van een duizelingwekkende 1 miljard dollar en ook Malificent, dat verhaal vertelt van de iconische slechterik uit Doornroosje, boekte een geweldige winst.

Reden genoeg om ook andere verhalen opnieuw te vertellen. Belle en het Beest, met Emma Watson in de hoofdrol, werd eerder al aankondigd en zal in de bioscoop verschijnen op 17 maart 2017. In 2016 komt er een live-action versie van The Jungle Book uit en een vervolg op Alice in Wonderland.

Wanneer de remake van Mulan op het grote scherm zal verschijnen, is nog onbekend.