Helen Mirren wil schitteren in het achtste deel van The Fast and the Furious

Als het van Helen Mirren afhangt, komt er nog een achtste film in de The Fast and the Furious-reeks. Hoewel het zevende deel, waarin afscheid genomen wordt van de overleden acteur Paul Walker, het einde van een tijdperk leek, koestert de 69-jarige actrice de ambitie om ooit een rol te spelen in een achtste deel.

“Ik wil dolgraag een losgeslagen chauffeur spelen. Ik claim mijn roem te hebben vergaard door mijn rijkunsten want ik racete in Top Gear en zette een erg scherpe tijd neer. Ik blijf het maar zeggen, maar ze vragen me nooit,” zei Mirren.Dat Mirren specifiek The Fast and the Furious noemt, heeft niet alleen te maken met haar liefde voor snelle auto’s maar ook met haar liefde voor een van de hoofdrolspelers. “Vin Diesel is briljant. Ik hou van hem. Hij is geweldig en erg intelligent.”

Mochten de makers van de reeks besluiten dat het na zeven films welletjes is geweest, dan hoopt Mirren te mogen schitteren in een andere actiefilm. “Ik zou nog graag in een andere film spelen zoals RED, omdat actiefilms zo leuk zijn om te doen,” besluit ze.