Nieuwe Range Rover zet nieuwe maatstaven in luxe

Met de SVAutobiography, die zijn debuut zal maken op de New York Auto Show, is Land Rover wederom het bedrijf dat de ’s werelds meest luxueuze SUV maakt. De strijd om die titel is bijzonder pittig want andere luxe merken als Bentley en Rolls-Royce werken ook aan hun SUV.

De verschillen tussen de SVAutobiography die verkrijgbaar is in een standaard uitvoering en een met lange wielbasis, met een 550 PK supercharged V8 motor, en de rest zijn vanaf het begin duidelijk. De auto beschikt over twee kleuren als standaard en heeft een uniek ontwerp. Ook het lettertype op de badges is specifiek voor het model.

sva2

Het uiterlijk is echter niet het belangrijkst. Het is het interieur dat zelfs eigenaren van Bentley’s of een Rolls-Royce met verbazing zullen bekijken. Zo werden de pedalen en het grootste deel van de schakelinrichting vervaardigd uit massief aluminium. De achterbank is een zee van leer en aan de voeten ligt een tapijt van mohair. De passagierstoelen leunen achterover en de tafeltjes werden gemotoriseerd. Met een druk op de knop klappen ze open. Tussen de achterstoelen werd er een koelmachine geplaatst en werden kapstokken van aluminium geïnstalleerd. Land Rover kwam ook terug op haar armleuningen en maakte ze gebruiksvriendelijker en comfortabel.

sva

De Range Rover is een enorm populair voertuig en eigenaren hebben jarenlang geprofiteerd van de tweedelige achterklep om op te zitten en te genieten van het uitzicht en een picknick. Zelfs hier heeft Land Rover al het mogelijke gedaan om de potentiële eigenaar een gevoel van exclusiviteit te geven met iets dat ‘Event Seating’ heet. Het gaat om twee handgemaakte stoelen die ondersteund worden door een frame van aluminium. De zetels kunnen aan de achterklep bevestigd worden zodat je nog comfortabeler kan zitten.

Range Rover was oorspronkelijk een luxe SUV en de nieuwe SVAutobiography past naadloos in dat segment,” zei John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations. “De SVAutobiograhpy is een voorbeeld van een ander niveau qua comfort, vakmanschap en verfijning.”