Dit zijn de perfecte gezichten volgens de wetenschap

Wetenschappers hebben de kenmerken van ’s werelds mooiste  mannen en vrouwen in kaart gebracht. De foto’s zijn het resultaat van een studie onder leiding van Dr Chris Solomon. De foto’s werden gemaakt met behulp van een computerprogramma dat normaal gebruikt wordt om robotfoto’s van gezochte criminelen mee te maken. Het lijkt erop dat Kendall Jenner en David Gandy het dichtst in de buurt komen van de perfecte gezichten.

Het perfecte vrouwelijke gezicht

 

Kendall Jenner: de vrouw die het dichtst in de buurt komt

De deskundigen hielden gedurende het project dat twee maanden duurde, rekening met alle factoren zoals de dikte van de lippen, lengte en breedte van de neus en de haarlijn.

Dr Solomon, een expert in facial mapping, vroeg aan mensen om het perfecte gezicht te ontwerpen met behulp van de EFIT-V Photofit software die  door de Britse politie wordt gebruikt.

De resultaten werden vervolgens door 100 andere mensen beoordeeld op aantrekkelijkheid waardoor de onderzoekers in staat waren om de archetypische gezichten van mannelijke en vrouwelijke schoonheid te creëren. Dr Solomon zei dat de studie, die in opdracht van Samsung werd uitgevoerd, een aantal interessante resultaten onthulde over wat het Britse volk beschouwt als de belichaming van schoonheid.

Het perfecte mannelijke gezicht

 

David Gandy: de man die het dichtst in de buurt komt

“Het is belangrijk om op te merken dat deze gezichten het ideaal zijn volgens inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Als we deze studie in Azië of Afrika deden, zouden de resultaten ongetwijfeld anders zijn. Bij het mannelijke gezicht was het opvallend dat vrouwen een veel vrouwelijker gezicht kozen dan mannen. Vrouwen waarderen een zachtere kaaklijn, een slanker gezicht, vollere lippen en een gladgeschoren blik als het meest aantrekkelijke in vergelijking met de mannelijkere uitstraling die mannen dan weer beschouwen als het aantrekkelijkste. Interessant was ook om te zien hoe vrouwen een sexier uiterlijk hoger waardeerden dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen kozen voor volle lippen, een slank gezicht, grote ogen en hoge jukbeenderen,” zei Dr Solomon.