Deze app zorgt ervoor dat niemand je sms’en nog kan negeren

Het vergrendelscherm is een barrière tussen jou en directe communicatie. Het is de laatste bewaker tussen jou en digitale interactie, maar wat als we dat konden omzeilen? Wie op zoek is naar de snelste manier om de aandacht te krijgen van iemand als hij zijn telefoon uit zijn zak haalt, moet ScreenPop overwegen (zolang je beide beschikt over een Android-apparaat toch).

Het team achter Medaillon heeft een nieuwe app gemaakt die ervoor zorgt dat het scherm dat je ziet als je telefoon vergrendeld is, nuttig gebruikt wordt. Screenpop stelt gebruikers namelijk in staat om berichten rechtstreeks op dat scherm te laten verschijnen van hun contacten. Dat betekent dat zodra het scherm oplicht, het laatste bericht erop staat zonder dat je hoeft te ontgrendelen.

Berichten kunnen bestaan uit foto’s, tekst en stickers. Ze worden onmiddellijk verwijderd als de ontvanger zijn telefoon ontgrendeld. Yunha Kim, de oprichter en CEO van het team achter ScreenPop, zegt dat de app ervoor zal zorgen dat het delen van foto’s gemakkelijker is voor gebruikers. “Op Instagram is er de druk om iets Instagram-waardig te produceren. Snapchat is meer casual, maar ook daar zijn bepaalde verwachtingen. Met ScreenPop verdwijnt die barrière. Je kan delen wat je wil en dat mogen ook alledaagse dingen zijn,” zei Kim.