Washington DC: Trendy & cultureel

Van zodra ik voet aan wal zet in Washington DC ben ik onder de indruk van deze ruime, propere en aangename stad. Ver van de hustle & bustle van New York, heeft de hoofdstad van de Verenigde Staten alles in huis om te bekoren. En schijn bedriegt, want Washington DC is veel meer dan alleen maar een administratieve stad. Ze wordt met de dag jonger, dynamischer en trendyer.

Na enkele dagen de toerist te hebben uitgehangen in New York, kom ik aan in het station van Washington DC. Een verademing, want de hoofdstad van de VS lijkt een oase van rust in vergelijking met de drukte van New York.

Parc & Zoo

MW009_checkin-rock-creek-parkIk drop mijn bagage bij vrienden en we huren een fiets via Capital Bikeshare. Ons vertrekpunt is Adams Morgan, in het noorden van DC. Van daar gaat het richting de bekendste sites van de hoofdstad. We rijden door het Rock Creek Park, een verborgen pareltje van de stad, en door een deel van de Smithsonian’s National Zoo, die gratis toegankelijk is. Zalig om zoveel parken op zo weinig tijd te vinden in een hoofdstad!

Georgetown

We rijden verder naar Georgetown, de historische wijk van de Amerikaanse hoofdstad. Langs de Potomac River zie ik het Watergate-complex! Doet die naam geen belletje rinkelen? We laten er onze fietsen even achter, om wat langs de rivier te flaneren en cupcakes te eten. Mijn vrienden nemen me mee naar Baked and Wired, het café dat volgens hen de beste cupcakes in de buurt maakt. Heerlijk!MW009_checkin-georgestown

Met een volle maag springen we weer in het zadel. Een beetje beweging kan geen kwaad nu! In een mum van tijd staan we aan het beroemde Lincoln Memorial. Van hier hebben we een prachtig uitzicht op de Reflecting Pool. Deze waterspiegel weerkaatst perfect het Washington Monument. Hier stromen elke dag horden toeristen van overal ter wereld toe om kiekjes te maken.

West Potomac Park

We eindigen onze eerste dag met een laatste stop in het West Potomac Park, een nationaal park dat grenst aan de beroemde Mall, ten zuiden van de Lincoln Memorial Reflecting Pool. De tuinen van dit prachtige park strekken zich uit van het Lincoln Memorial tot het Washington Monument. We passeren het Korean War Veterans Memorial en wat verder ook het indrukwekkende Martin Luther King Memorial. We maken een wandelingetje langs het Tidal Basin. Je vindt hier een verrassende sakuratuin met Japanse kerselaars. In de lente biedt het National Cherry Blossom Festival je een schitterend spektakel. Langs de andere kant van het Tidal Basin zien we het Jefferson Memorial.

MW009_checkin-reflecting_poolAdams Morgan

Aan het Martin Luther King Memorial gaan we weer op weg, richting Adams Morgan. Deze wijk wordt beschouwd als het centrum van de Spaanstalige immigranten in Washington DC. Dankzij het bruisende nachtleven in deze buurt vind je hier een heleboel stylishe bars en restaurants, vooral op 18th Street. Een echte aanrader is Madam’s Organ, een van de meest historische bars van DC. Je kan hier een hapje eten en een glas drinken op een soundtrack van blues en soul.

The White HouseMW009_checkin-whitehouse

Onze roes is uitgeslapen. Tijd om weer op de fiets te kruipen en de bezienswaardigheden te bezoeken die we gisteren niet zagen. Onze eerste halte is natuurlijk het Witte Huis. Ik merk meteen een rare tent op, recht voor het gebouw. Mijn vrienden vertellen me dat een koppel daar het hele jaar woont als aanklacht tegen het Amerikaanse beleid.

We rijden verder naar de beroemde Mall. Hier vind je het merendeel van de musea in Washington DC. En allemaal gratis! Wij houden het deze keer bij het National Museum of American History. Ik ben meteen onder de indruk van de omvang van het museum. Het lijkt wel een winkelcentrum. Amerikanen houden duidelijk niet van half werk. En gelukkig maar, want dat is wat ik het meeste apprecieer bij hen.

Enkele tipsTrajet

Een goedkope manier om van New York naar Washington te reizen is de bus. Die doet er ongeveer vier uur over.

Fiets

Meer info over fietsverhuur vind je op www.capitalbikeshare.com. Een kleine tip: als je lid bent, zijn de eerste 30 minuten van elke rit gratis. Enjoy!

Adams Morgan

Ontdek alles over deze trendy wijk op

www.washington.org/topics/adams-morgan

www.madamsorgan.com

Andere trendy wijken

U Street en Capitol Hill hebben de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en zijn nu een echte hype.

door Maïté Hamouchi