Dit zijn de meest invloedrijke mannen en vrouwen ter wereld

Zangeres Taylor Swift staat erg hoog in de lijst met de top 50 meest invloedrijke personen ter wereld van Fortune. De website heeft haar op de 6de plaats gezet, vlak achter paus Franciscus en Xi Jinping, de president van China. De nummer één op de lijst is Tim Cook, de huidige directeur van Apple.

De lijst van Fortune is niet gebaseerd op status omdat iemand de titel van leider kan hebben, maar daarom niet noodzakelijk over het leiderschap beschikt. Om in deze lijst opgenomen te worden, is het niet genoeg om briljant, bewonderenswaardig of oppermachtig te zijn zoals bijvoorbeeld Vladimir Poeten. Fortune keek naar leiders met visie, die ook anderen aanzetten om te handelen en die hun volgelingen meenemen op een gedeelde zoektocht. Ze hebben gezocht naar mensen die naast doeltreffendheid en inzit ook de moed hebben om pionier te zijn.

De kandidaten moesten allemaal actief zijn in een leidinggevende functie of een lange geschiedenis als leidinggevende hebben. Slechts een paar mensen die in de vorige lijst stonden, werden opnieuw in de lijst opgenomen. Zij moesten zich opnieuw kwalificeren door nieuwe prestaties in de afgelopen 12 maanden. Iedereen, van CEO’s tot atleten en van muzikanten tot bedienden, konden in de lijst worden opgenomen.

Hieronder volgt de top 10. Voor de volledige lijst kan je hier terecht.

1. Tim Cook, CEO Apple
2. Mario Draghi, voorzitter Europese Centrale Bank
3. Xi Jinping, president van China
4. Paus Franciscus
5. Narendra Modi, premier van India
6. Taylor Swift, zangeres
7. Joanne Liu, directeur van Artsen Zonder Grenzen
8. John Roberts Jr., Opperrechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof
9. Marry Barra, CEO van General Motors
10. Joshua Wong, student en stichter van de protestgroep in Hong Kong