Nieuwe Facebook-tool doet je belangrijke momenten uit je leven herbeleven

Facebook lanceerde een nieuwe tool die je aan bepaalde belangrijke momenten in je leven herinnert. Op een speciale pagina zul je vanaf nu alles van verjaardagen tot huwelijksverjaardagen vinden via je News Feed of via de mobiele app. Facebook test de functie al een aantal jaren, maar heeft de tool pas nu officieel gelanceerd.

On This Day is niet alleen een tool die bruiloften en speciale evenementen oprakelt maar plaatst ook berichten op je wall waarin je ooit getagd bent. Dus als je vorig jaar iets hebt gedaan waar je nu spijt van hebt, dan is de kans groot dat Facebook je dat moment elk jaar nogmaals doet beleven. Facebook heeft in het algoritme er wel voor gezorgd dat potentieel onaangename herinneringen zoals berichten van mensen met wie je niet langer bevriend bent, gefilterd worden en niet op je pagina verschijnen.Facebook2

Je kan de tool op dit moment nog niet volledig afzetten. Je kan er wel voor zorgen dat On This Day enkel privéberichten stuurt en dat meldingen tot een absoluut minimum worden herleid.

Gebruikers die de nieuwe functie nog niet meteen op hun Facebookaccount terugvinden, zullen geduld moeten hebben. Facebook liet weten dat het de tool geleidelijk aan activeert bij mobiele en desktop-gebruikers over de hele wereld in de komende dagen.