Medeoprichter van Tinder lanceert nieuwe vrouwvriendelijke dating app

Tinder wordt gedomineerd door de man. Vraag een willekeurige vrouw die de app gebruikt en de kans zal groot zijn dat ze een verhaal of twee kan vertellen over serieus creepy berichten die ze ontving van mannelijke matches. Voor vrouwen die liever geen ongevraagde foto’s van mannelijke geslachtsdelen krijgen, is er nu een alternatieve manier om op zoek te gaan naar liefde: Bumble.

Bumble werd opgericht door Whitney Wolfe, een van de medeoprichters van Tinder, en Andrey Andreev, CEO van het sociale netwerk Badoo. De app is vergelijkbaar met Tinder maar verschilt op een belangrijk vlak: alleen vrouwen kunnen een gesprek aanknopen met een match.“We wilden online dating moderniseren want er is deze ongeschreven wet dat de man de eerste stap moet zetten. Dat hele concept voelt dom en achterhaald aan en daarom wilden we de rollen eens omdraaien. Als je als vrouw de eerste stap zet, krijg je een boost van vertrouwen en ben je meteen de dominante gesprekspartner,” zei Wolfe.

Zodra er een match is, heeft de vrouw 24 uur de tijd om een gesprek te starten. Als ze binnen die termijn geen contact heeft gezocht, verdwijnt de match uit de geschiedenis van de app. De reden achter die visie is dat het gebruikers moet helpen om een duidelijk onderscheid te maken tussen mannen die het echt menen en mannen die alleen op zoek zijn naar een onenightstand.

De meeste gebruikers op Bumble blijken echt op zoek te zijn naar een relatie. Wolfe wil dat haar community op Bumble bestaat uit creatieve en coole mensen.

“We hebben een zeer intelligente en internationale groep. Het is niet ongebruikelijk dat je iemand tegenkomt die op zijn profiel ‘Harvard Business School, heen en weer van Londen naar New York’ heeft staan.”